• 213-2072300-2

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το δημοτικό συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο του Δήμου. Σε αυτό συμμετέχουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι όλων των συνδυασμών.

1. Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν το δήμο, εκτός από εκείνα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του δημάρχου ή άλλου οργάνου του δήμου ή το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο μεταβίβασε σε επιτροπή του.

2. Το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει τις θέσεις του σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και γνωμοδοτεί όποτε δημόσιες αρχές ή αρμόδια όργανα ζητούν τη γνώμη του.

3. Ορίζει τους φόρους, τα τέλη, τα δικαιώματα και τις εισφορές.

4. Καταρτίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του τον κανονισμό λειτουργίας του, με βάση τον πρότυπο κανονισμό του άρθρου 67 του παρόντος.

Αν δεν έχει θεσπισθεί κανονισμός λειτουργίας από το δημοτικό συμβούλιο, τότε ισχύει ο εν λόγω πρότυπος κανονισμός.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Οικονόμου Ευθύμιος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε στη Φλωριάδα (Μενίδι) Αιτωλοακαρνανίας.
Σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο της Μπολώνια – Ιταλίας. Με μεταπτυχιακό στο Υγειονομικό Δίκαιο.
Είναι παντρεμένος  με την επίσης Φαρμακοποιό Piera Capponi και έχει αποκτήσει  δύο (2) γιούς τον Γκρέγκορυ (Δικηγόρο) και τον Νίκολα (Καθηγητή).
Διετέλεσε  Πρόεδρος  ΔΑΠ Εξωτερικού, Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών, Δήμαρχος πρώην Κοινότητας Θρακομακεδόνων (περίοδος 2003 έως 2010 ), μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αχαρνών (περίοδος 2011 έως 2014) και  είναι εν ενεργεία Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αχαρνών από το Σεπτέμβριο του έτους 2020.

Αβραμίδη Ελένη

 

 

Αβραμίδης Ιωάννης

 

 

Αγγελοπούλου Παναγιώτα

 

 

Αθανασιάδης Γεώργιος

 

 

Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης

- Αντιδήμαρχος Συντονισμού Δημοτικού Έργου

Αραμπαντζής Ευάγγελος

- Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανθρώπινου Δυναμικού, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Άγγελος Αραμπαντζής γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στις Αχαρνές.

Επιχειρηματικά δραστηριοποιείται στον τομέα της εστίασης, στην οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στον Δήμο Αχαρνών. Έχει σπουδάσει μαγειρική και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων.

Από τον Σεπτέμβρη του 2019 κατείχε τη θέση του Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης και εν συνεχεία από τον Σεπτέμβρη του 2020 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Προστασίας των Αδέσποτων Ζώων.

Αφουξενίδης Θεόφιλος

 

 

Βάθης Σπυρίδων

 

 

Βαρελάς Πέτρος

 

 

Βρεττός Επαμεινώνδας

 

 

Βρεττός Μιχάλης

- Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολιτικού Σχεδιασμού και Δημοτικής Αστυνομίας
- Αντιδήμαρχος Δημοτικής Κοινότητας Αχαρνών

Γρηγοριάδης Παναγιώτης

 

 

Δαμάσκος Δημήτριος

 

 

Δαμάσκος Νικόλαος

- Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων και Πολεοδομίας

Δασκαλάκης Γεώργιος

 

 

Δουρίδα Χρυσούλα

 

 

Ελευθεριάδης Στυλιανός

 

 

Ευθυμιάδου Τουμανίδου Γεωργία

 

 

Ζαχαριάδη Αγγελική

 

 

Καμπόλης Οδυσσέας

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Οδυσσέας Καμπόλης, είναι διακεκριμένος Νομικός, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, υποψήφιος διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο σε θέματα τρομοκρατίας και απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αχαρνείς-Μαζί Μπορούμε”, έχοντας ιδιαίτερα δυναμική παρουσία και γόνιμες παρεμβάσεις για τις γειτονιές του Δήμου Αχαρνών.

Η μακρόχρονη εμπειρία του στο Δικαστικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, από το οποίο αποχώρησε με το βαθμό του Αναθεωρητή Γ’ – Αρεοπαγίτη - Ταξίαρχου, η επιστημονική του κατάρτιση και ο ζήλος του για προσφορά, τον διέκριναν ώστε να αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης τόσο στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και στην πολιτική διοίκηση της χώρας, έχοντας διατελέσει σύμβουλος Υπουργών και Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του έχει συμβάλλει ουσιαστικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πληθώρας σημαντικών νομικών ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, την εκπαίδευση και τον πολιτικό σχεδιασμό ζητημάτων εκτάκτου ανάγκης.

Την ίδια στιγμή, το ειλικρινές ενδιαφέρον του Οδυσσέα Καμπόλη για την τοπική αυτοδιοίκηση τον οδήγησαν να εργασθεί σημαντικά για τη δημιουργία πλαισίου συνεργασιών Δήμων και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση ανενεργών στρατοπέδων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Η πολύχρονη εμπειρία του σε καίριες θέσεις ευθύνης και η τεχνογνωσία του σε περίπλοκα ζητήματα, νομικής, νομοθετικής και διοικητικής φύσεως, έχουν συντελέσει ώστε - ακόμη και υπηρετώντας στην αντιπολίτευση του Δήμου - να βρεθούν λύσεις έπειτα από παρεμβάσεις του σε σημαντικά προβλήματα για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Ο Οδυσσέας Καμπόλης, είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Καρκαλούσου, διακεκριμένη νομικό και δικαστικό λειτουργό των Ενόπλων Δυνάμεων και έχουν μια κόρη και ένα γιο.

Κασσαβός Ιωάννης

 

 

Κατσανδρή Χρηστίνα

- Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε το 1982.Κατάγεται από τις Αχαρνές όπου και κατοικεί. Είναι παντρεμένη με τον Σπύρο Βέλλα, καθηγητή Μαθηματικών και έχουν τρεις γιους. Είναι απόφοιτος του πρώτου γενικού Λυκείου Αχαρνών (2000). Πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και πτυχιούχος Ψυχολογίας του ΦΠΨ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Θετική Ψυχολογία. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ιταλικά. Τα τελευταία 14 χρόνια εργάζεται ως Φιλόλογος σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και ασχολείται με την οικογένειά της και την ανατροφή των παιδιών της. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 εξελέγη Δημοτικός σύμβουλος. Από το Σεπτέμβρη του 2019 έως το Σεπτέμβρη του 2020 διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών. Από το Σεπτέμβρη του 2020 έως και σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αχαρνών.

Κόνταρης Χρύσανθος

- Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ Ε. ΚΟΝΤΑΡΗΣ
Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού (άμισθος)

Υπηρετεί ως Υποδιευθυντής στην Προεδρία της Κυβέρνησης.

Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διευθυντής της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και Προϊστάμενος στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (Γ’ ΚΠΣ και ΕΣΠΑ).

Υπηρέτησε ως καθηγητής πληροφορικής σε σχολεία των Αχαρνών και των Θρακομακεδόνων. Έχει διδάξει πληροφορική επί σειρά ετών στην τριτοβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε σεμινάρια Δια Βίου Μάθησης.

Σπούδασε Φυσικός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master) Πληροφορικής και υποψήφιος Διδάκτωρ Πληροφορικής.

Διανύει την 3η του θητεία ως δημοτικός σύμβουλος Αχαρνών και Θρακομακεδόνων. Έχει θητεύσει σε θέσεις ευθύνης:

  • Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και τοπικός Αντιδήμαρχος Θρακομακεδόνων,
  • Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
  • Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης,
  • Αντιπρόεδρος Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης

Κοσμίδου Λουΐζα

 

 

Κωφός Δημήτριος

- Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας
- Αντιδήμαρχος Δημοτικής Κοινότητας Θρακομακεδόνων

Λαζάρου Βασίλειος

 

 

Μουκάνης Μαρίνος

 

 

Μπομπόνη Διονυσία

 

 

Ξαγοράρης Νικόλαος

- Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αστικής Ανάπτυξης

Παγώνας Αθανάσιος

 

 

Παπακώτσης Κωνσταντίνος

 

 

Παυλίδου Όλγα

 

 

Πέκος Χαράλαμπος

 

 

Πετάκος Γεώργιος

- Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας, Ισότητας & Δημόσιας Υγείας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Γιώργος Πετάκος γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Μπακάλη και έχει έναν γιο τον Δημήτρη. Ασχολείται περίπου μία δεκαετία με τα Αυτοδιοικητικά θέματα, έχοντας διατελέσει στο παρελθόν  μεταξύ άλλων και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Είναι πτυχιούχος Σχολής Μηχανικών Αυτοκινήτων, αλλά εδώ και πολλά χρόνια έχει δραστηριότητα στον τομέα των λαϊκών αγορών. Είναι πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Αχαρνών «Αλληλεγγύη», αλλά και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής. Μέσω της ιδιότητάς του αυτή έχει πρωτοστατήσει σε πληθώρα φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για ευπαθείς ομάδες και πληγείσες περιοχές.

Τον Σεπτέμβρη του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και ένα χρόνο αργότερα τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας, Ισότητας & Δημόσιας Υγείας.

Σιδηρόπουλος Γεώργιος

- Αντιδήμαρχος Έργων Αυτεπιστασίας, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικού Κοιμητηρίου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Γιώργος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε το 1970 από γονείς πρόσφυγες από τον Πόντο και είναι κάτοικος Αχαρνών. Την τελευταία δεκαετία ασχολείται ενεργά με την Αυτοδιοίκηση και εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος.

Τον Σεπτέμβρη του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας. Από τον Σεπτέμβρη του 2020 είναι καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων Αυτεπιστασίας, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικών Κοιμητηρίων.

Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στις Αχαρνές, ενώ διετέλεσε για πολλά χρόνια αθλητής της πάλης με διεθνείς διακρίσεις και εν συνεχεία προπονητής. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο και μια κόρη. 

Συρινίδης Θεόδωρος

 

 

Τοπαλίδης Ευστάθιος

- Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Διαχείρισης Απορριμμάτων

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

O Στάθης Τοπαλίδης γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1978 και ξεκινώντας από μικρός την ενασχόλησή του με την ελευθέρα πάλη κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας και από εκεί να περάσει τα αθλητικά σύνορα της χώρας μας.  Εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (2000), αναδείχθηκε 5ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Υόρκης (2003), ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό της Βάρνας (2005).

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας τον Δήμο Αχαρνών από διάφορες θέσεις. Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ τώρα είναι καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Παράλληλα είναι πρόεδρος της επιτροπής αντιεγκληματικής πολιτικής του Δήμου Αχαρνών.

Σήμερα υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ έχει διατελέσει υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης ως εξωτερικός φρουρός καταστημάτων κράτησης. Παράλληλα οικογενειακά δραστηριοποιείται στο χώρο των επιχειρήσεων διατηρώντας δύο καταστήματα το καφέ Golden Cup στο Νέο Ψυχικό και το ψητοπωλείο Piatsa Acharnes.

Τοπαλλιανίδης Βασίλειος

 

 

Τραβασάρος Αναστάσιος

 

 

Τσιμπογιάννης Δημήτριος

 

 

Τσορπατσίδης Μιχάλης

 

 

Φυτάς Στέφανος

 

 

Φωτιάδης Γεώργιος Αλέξανδρος

 

 

Χαλκίδης Παναγιώτης

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΛΟΓΙΣΤΗΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1978 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.

ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕΝΙΔΙΟΥ (ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΟ ΑΠΟ 21 ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ) ΚΑΙ ΝΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ε.Μ.ΠΟ.Σ. (ΕΥΞΕΙΝΕΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ).

ΕΞΕΛΕΓΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ  ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ''ΑΧΑΡΝΕΣ-ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ'' ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΑΦΟΥΞΕΝΙΔΗ ΘΕΟΦΙΛΟ. 

Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ