• 213-2072300-2

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Καθαριότητα

Τακτικές ενέργειες του Δήμου Αχαρνών για την Καθαριότητα της πόλης

- Καθημερινοί καθαρισμοί σε πλατείες της πόλης και κοινόχρηστους χώρους
- Πρόσληψη έκτακτου  προσωπικού  αποκλειστικά για τις ανάγκες τη καθαριότητας
- Πρόσληψη 36 ατόμων μόνιμου προσωπικού  αποκλειστικά για τις ανάγκες τη καθαριότητας ( Η Δημοτική Αρχή το κατόρθωσε μετά από 12 χρόνια που λόγω της κρίσης δεν προσλαμβάνονταν μόνιμο προσωπικό)
- Καθαρισμός δημοτικών οικοπεδικών χώρων από ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά εν όψει της αντιπυρικής περιόδου  (από την 1η Μάη έως 31η Οκτώβρη)
- Αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων από τη Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αχαρνών

  • - Το πρόγραμμα των συνεργείων με τις ημερομηνίες για την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων ανά συνοικία ανακοινώνεται ανά δύο εβδομάδες στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών και τη σελίδα του στο Facebook.
  • - Τηλέφωνο Επικοινωνίας 213-2072471. Από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-13:00

- Πλύσιμο και απολύμανση πεζοδρομίων, πεζοδρόμων και μεγάλων επιφανειών με ειδικό πλυντικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας
- Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων υπό την καθοδήγηση της Δημοτικής Αστυνομίας
 

Ενέργειες για την αντιμετώπιση ελλείψεων ή και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών

- Καθημερινές απολυμάνσεις σε δημοτικούς όσο και κοινόχρηστους χώρους, που στοχεύει στην προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού
- Παραλαβή νέων κάδων απορριμμάτων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες καθαριότητας του Δήμου, που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια.
- Αντικατάσταση κατεστραμμένων κάδων
- Ειδικός καθαρισμός και φροντίδα σε πλατείες της πόλης, δρόμους, ρέματα και κοινόχρηστους χώρους λόγω έκτακτων συνθηκών (κακοκαιρία, βλάβη, ατύχημα, βανδαλισμός, εκδήλωση, λαϊκή αγορά)
- Ειδικός καθαρισμός και φροντίδα εγκαταλελειμμένων ιδιωτικών οικοπεδικών χώρων κατόπιν σύστασης πολιτών (σε περίπτωση που προκαλείται όχληση) ή κατόπιν εντοπισμού σχετικών αναγκών από τις αρμόδιες αρχές
-Κατεδάφιση επικίνδυνων/ ετοιμόρροπων κτιρίων (εγκαταλειμμένων) υπό την καθοδήγηση και εποπτεία των αρμόδιων αρχών κατόπιν σύστασης πολιτών (σε περίπτωση που προκαλείται όχληση) ή κατόπιν εντοπισμού σχετικών αναγκών από τις αρμόδιες αρχές

Προγράμματα προς υλοποίηση

  • Έγινε η προμήθεια και τοποθέτηση 5.700 κάδων πράσινων κάδων σε όλες τις περιοχές του Δήμου Αχαρνών


Ανακύκλωση:

- Πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης  με το διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών σε διαφορετικούς κάδους εσωτερικού χώρου, βρίσκονται τοποθετημένοι σε δημόσια κτήρια και υπηρεσίες

- Συμβατική ανακύκλωση συσκευασιών στους μπλε κάδους

- Τοποθέτηση 200 καφέ κάδων ανακύκλωσης και δύο απορριμματοφόρων για τη χωριστή συλλογή οργανικών αποβλήτων

 
Ο Δήμος Αχαρνών και η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ενημερώνει τους δημότες πως βάσει του σχετικού σχεδιασμού έχουν τοποθετηθεί οι πρώτοι καφέ κάδοι ανακύκλωσης σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Η συγκεκριμένη δράση λαμβάνει χώρα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΣΔΝΑ και αναμένεται το προσεχές διάστημα να επεκταθεί με την τοποθέτηση περισσότερων κάδων. Πρόκειται για το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων.

Ιδιαίτερη σημασία για την επιτυχία της νέας αυτής προσπάθειας είναι το γεγονός ότι  όλοι οι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουμε πως στους καφέ κάδους ρίχνουμε μόνο οργανικά απορρίμματα. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται:  Φλούδες, φρούτα και λαχανικά, λίγα φύλλα , υπολείμματα τροφών, ωμά ή μαγειρεμένα τρόφιμα.

Όλα τα απορρίμματα δεν ρίχνονται ποτέ με τις συσκευασίες τους, αλλά ή απευθείας στον κάδο ή σε χάρτινες σακούλες. Αυτά τα οργανικά απορρίμματα θα γίνουν στη συνέχεια λίπασμα μέσω της διαδικασίας της κομποστοποίησης.

«Ο αγώνας για την καθαριότητα και την ανακύκλωση είναι ένας αγώνας που απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας. Εκπαιδευόμαστε, ακολουθούμε τις οδηγίες, αλλάζουμε την καθημερινότητά μας, για να αλλάξουμε την πόλη μας. Η προσπάθεια για μια καθαρή πόλη είναι υπόθεση όλων μας», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.  

 

Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ