• 213-2072300-2

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων από τον Δήμο Αχαρνών


Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων από τον Δήμο Αχαρνών


Εκπαιδευτικές δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αχαρνών, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν προώθηση της ζωοφιλίας στα σχολεία και υπό αυτό το σκεπτικό είχαν προσκληθεί 120 μαθητές από το 7ο και 12ο δημοτικά Αχαρνών, που ενημερώθηκαν για τους τετράποδους φίλους μας και έλαβαν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες.

 

Συγκεκριμένα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση σκύλων από ειδικούς όπως και ομιλία στο υπαίθριο αμφιθέατρο τόσο για τα ζώα συντροφιάς (δεσποζόμενα και αδέσποτα) όσο και για τα παραγωγικά ζώα από την γραμματέα του κτηνοτροφικού συλλόγου «Άγιος Γεώργιος». Επίσης, στον χώρο πραγματοποιήθηκε και πρόγραμμα για την ανακύκλωση που περιλάμβανε παιχνίδια  και δράσεις.

 


Ο Δήμος Αχαρνών, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στην προστασία των ζώων  έχει προχωρήσει σε μια σειρά από δράσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων εντός των διοικητικών του ορίων. Αποτελεί έναν από τους 7 Δήμους που βραβεύτηκαν από την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  για την ευαισθησία και τις δράσεις του για τα αδέσποτα ζώα καθώς διέθεσε εν μέσω πανδημίας  τόνους τροφής, τοποθετώντας ταΐστρες και ποτίστρες.

Παράλληλα, ο Δήμος Αχαρνών υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία και σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κατορθώνοντας να έχει διεκπεραιώσει, μέχρι στιγμής, 300 υιοθεσίες αδέσποτων.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των δράσεων, ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, τόνισε: «Η φιλοζωία για τον δήμο αποτελεί μια καθημερινή στάση ζωής, στην οποία επιχειρούμε να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά της πόλης μας μέσα από δράσεις και προγράμματα που υλοποιούμε. Με αυτό το σκοπό οι υπηρεσίες του Δήμου μας δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα και μας κάνουν χαρούμενους με τις επιτυχίες τους, την πρόοδό τους και την αποτελεσματική τους δουλειά. Σήμερα η πλατεία Δημαρχείου γέμισε με 120 μικρούς μαθητές, που είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά και χρήσιμα πράγματα για τη διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων. Από τα δικά τους χαρούμενα χαμόγελα και τις δικές τους απλοϊκές ερωτήσεις, παίρνουμε πολύτιμα μαθήματα».

 

 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ