• 213-2072300-2

Ο Δήμος Αχαρνών τίμησε τους πεσόντες-αγνοούμενους κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο


Ο Δήμος Αχαρνών τίμησε τους πεσόντες-αγνοούμενους κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο


H καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης του Δήμου Αχαρνών για τους πεσόντες και τους αγνοούμενους ήρωες κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 τελέστηκε, παρόντος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Κενεβέζου, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον εξωτερικό χώρο του μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Βλασίου. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού και του Κύπριου Πρέσβη Κυριάκου Κενεβέζου που τόνισαν την αναγκαιότητα της Ιστορικής Μνήμης -όχι μόνο ως φόρο τιμής προς τους πεσόντες-αγνοούμενους αγωνιστές, αλλά και για το γεγονός ότι η Τουρκία παραμένει προκλητικός γείτονας, που η αντιμετώπισή του απαιτεί ετοιμότητα και ενότητα.

«Μπορεί τα χρόνια να περνάνε, οι μνήμες όμως και ο πόνος από τα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού του 1974 δεν σβήνονται. Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες νεκρούς μας και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την αποκατάσταση του δικαίου, την επανένωση του νησιού. Δεν ξεχνάμε…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός. Από τη δική του πλευρά ο κ. Κενεβέζος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και επεσήμανε την ανάγκη της ενιαίας αντιμετώπισης των εθνικών θεμάτων.   

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στην προτομή του τοπικού ήρωα Μήτρου Λέκκα, με ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ηρώων και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Εκτός του Δημάρχου και του Πρέσβη στεφάνια κατέθεσαν ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου ως εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου, εκ μέρους του Διοικητή της ΔΑΕ Υποπτέραρχου Ιπτάμενου κ. Κελάρη, ο Σμήναρχος Ιπτάμενος Διοικητής της 123 πτέρυγας και Στρατοπεδάρχης κ. Μπρούμας Βασίλειος, Εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1974 το μέλος του ΔΣ κ. Χρήστος Πανταζώνας και εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου  Πολεμιστών Κύπρου 1964-67-74 ο κ. Ιωάννης Λάζαρης. Τηρήθηκαν απόλυτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας, γεγονός που δεν επέτρεψε τη μεγάλη προσέλευση κοινού.

Παρευρέθησαν ακόμη, η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Μαρία Αμπατζίδη, οι Αντιδήμαρχοι  ¶γγελος Αραμπατζής, Χριστίνα Κατσανδρή και Δημήτρης Κωφός, ο Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακής Εταιρείας Δήμου Αχαρνών Γιάννης Μίχας, η πρόεδρος της Αρωγής Μαρία Μπούκη και ο τοπικός Τύπος.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ