• 213-2072300-2

Σειρά δράσεων από τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών για τη στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών οικογενειών


Σειρά δράσεων από τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών για τη στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών οικογενειών


Σειρά δράσεων για τη στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών οικογενειών του Δήμου Αχαρνών προώθησε μέσα στο 2021, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής υπό τον Αντιδήμαρχο Γεώργιο Πετάκο. Σε μια κοινωνία που λαχταρά μία έκφραση αγάπης, Δήμος Αχαρνών, δωρητές και χορηγοί  ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα δίχτυ προστασίας και στήριξης της κοινωνικής συνοχής. Συνοπτικά οι δράσεις κοινωνικής πολιτικής που αναπτύχθηκαν το 2021 αφορούσαν:

Διανομή προϊόντων

-Καθημερινή διανομή κοντόληκτων προϊόντων σε 152 ωφελούμενους, χορηγία από επιχειρήσεις  που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αχαρνών.

-Διανομή  τροφίμων και επιταγών στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Ελένη Σαχσανίδη», στις 23 Δεκεμβρίου. Μοιράστηκαν όλα τα απαραίτητα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τρόφιμα, αλλά και επιταγές από σούπερ μάρκετ, φάρμακα και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.

Επιπρόσθετα συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Γεώργιου Πετάκου. Συνολικά  ωφελήθηκαν 152 άτομα.

-Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ στις 27 και 28 Δεκεμβρίου. Οι ωφελούμενες οικογένειες  που κλήθηκαν ήταν 1652. Προσήλθαν 1072 οικογένειες.

Διανομή Έτοιμων γευμάτων

-Έκτακτες διανομές ετοίμων γευμάτων σε ευπαθείς οικογένειες του Δήμου Αχαρνών από τις πολύτιμες δωρεές επιχειρήσεων και ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στον Δήμο με στόχο την αξιοπρεπή διαβίωση ευπαθών οικογενειών. (Σε κάθε έκτακτη διανομή προσφέρθηκαν  από 220 έως 240 μερίδες φαγητού).

Συγκέντρωση δώρων και παιχνιδιών

- Ο Δήμος Αχαρνών συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην  Εθελοντική δράση «Όλη η Αττική, μία Χριστουγεννιάτικη αγκαλιά για τα παιδιά» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί μπορούμε», το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, με σκοπό τη συγκέντρωση παιχνιδιών και βιβλίων, τα οποία διανεμήθηκαν  σε παιδιά ευπαθών ομάδων του Δήμου μέσω των Κοινωνικών Δομών.

Δράση Ενίσχυσης των πυρόπληκτων οικογενειών

-Ο Δήμος Αχαρνών με το δήμαρχο Σπύρο Βρεττό σε συνεργασία με την Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και με χρηματοδότηση από τον International Orthodox Christian Charities-IOCC πραγματοποιεί  Δράση ενίσχυσης με δωροεπιταγή  αξίας 1.000 Ευρώ στις πυρόπληκτες οικογένειες   των περιοχών ( Βαρυμπόμπη – Θρακομακεδόνες – Αδάμες ) για προμήθεια οικιακού εξοπλισμού από πολυκατάστημα της Αττικής.

Η ανωτέρω δράση υλοποιείται  υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής Γεώργιου Πετάκου και την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και είναι σε εξέλιξη. Επιδιώκεται να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πληγέντες με όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Όραμα της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου είναι να προβεί μελλοντικά σε περισσότερες δράσεις ενίσχυσης και βελτίωσης των όρων διαβίωσης των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων.

Ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός και η Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής ευχαριστούν ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις αλλά και τους ιδιώτες συμπολίτες μας, οι οποίοι με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν τις ευάλωτες και ευπαθείς οικογένειες να περάσουν καλύτερα αυτές τις ημέρες των εορτών. Η στήριξη και η συμβολή όλων είναι ιδιαίτερα σημαντική στη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε και το μήνυμα  ακόμη πιο ελπιδοφόρο για όλους μας.

 

 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ