• 213-2072300-2

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος Αχαρνών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

ΣΤΟ

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος Αχαρνών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου


Τα σχέδια πρόληψης και δράσης για την αντιπυρική περίοδο, τέθηκαν επί τάπητος, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχαρνών, που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Γιώργου Σιδηρόπουλου, την Τρίτη 12 Απριλίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Διοίκησης του αεροδρομίου Τατοϊου, της Περιφέρειας, εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη συνεδρίαση, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν πλήρως, όλα τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Αχαρνών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και καθορίστηκαν οι ρόλοι και ο συντονισμός μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.  Ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, τόσο για την πρόληψη όσο και τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν εστιών φωτιάς.

\

Ο αντιδήμαρχος  τόνισε επίσης τη σημασία της πρόληψης και από τους ίδιους τους κατοίκους, οι οποίοι ενημερώνονται από τον Δήμο , με ειδοποιητήρια για καθαρισμούς και αποψιλώσεις των ιδιοκτησιών τους, καθώς και ηλεκτρονικό και έντυπο ενημερωτικό υλικό για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς.   Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν καθαρίσουν τα οικόπεδα, τους ακάλυπτους χώρους κλπ, ο Δήμος είναι αναγκασμένος να τα καθαρίσει ο ίδιος επιβάλλοντας, την χρέωση των εργασιών αλλά και διπλό πρόστιμο.

Επιπλέον, κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτενώς  οι δράσεις πυροπροστασίας και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας, όπως η μέριμνα για τους πυροσβεστικούς κρουνούς και την άμεση τροφοδότησή τους με νερό από την ΕΥΔΑΠ, ο έλεγχος και το γέμισμα των δεξαμενών  που υπάρχουν διάσπαρτες στο βουνό. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη φύλαξη και προστασία της περιοχής της Αγίας Παρασκευής και της Ντάρδιζας καθώς σε διάστημα λίγων μηνών σημειώθηκαν 8 περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς. Επί τούτου, ο Δήμος με έγγραφό του έχει ζητήσει από την ΕΥΔΑΠ την τοποθέτηση 3 κρουνών στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Όπως σημειώθηκε ο Δήμος Αχαρνών βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα καθώς διαθέτει 7 υδροφόρες, μηχανήματα έργου, φορτηγά και λεωφορεία για να παρέμβει και να συνδράμει στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ  σε καθημερινή βάση πραγματοποιεί ελέγχους και περιπολίες ιδίως στις κρίσιμες περιοχές, από το βόρειο μέχρι το Νότιο κομμάτι του Δήμου.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός στις συναντήσεις που έχει με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρέπει επ΄ ουδενί  να επαναληφθεί το καλοκαίρι του 2021 με τις καταστρεπτικές συνέπειες για τον δήμο, στοχεύοντας στον βέλτιστο συντονισμό όλων των  εμπλεκόμενων δυνάμεων ώστε να αποφεύγονται εν τη γενέσει τους επικίνδυνες καταστάσεις.

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος:  ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της 123 ΣΤΕ του αεροδρομίου Τατοϊου κ. Μπερεδήμας , ο υποδιοικητής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αχιλλέας Παπαχρήστου , ο Διοικητής του 10ου Σταθμού Αθηνών Αντιπύραρχος Πέτρος Μπούγιας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών Παναγιώτης Συρμαλής, η δασάρχης Αλεξάνδρα Λυκούδη, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας στο ΣΤΟ  Κορίνα Μητσάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ Βασίλης Λαζάρου, ο αντιδήμαρχος Φυλής Μιχάλης Οικονομάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Βάθης και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ