• 213-2072300-2

Σπύρος Βρεττός: Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο. Κρατήσαμε ανοιχτή την πόλη


Σπύρος Βρεττός: Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο. Κρατήσαμε ανοιχτή την πόλη


Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ανταποκρίθηκε ο Δήμος Αχαρνών στην κακοκαιρία που έπληξε με σφοδρότητα την Αττική, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία 94.0»  και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές», το πρωί της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου.

Όπως τόνισε ο κ. Σπ. Βρεττός αν και η  κατάσταση ήταν αρκετή δύσκολη καθώς το 65% του δήμου βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, ο δήμος είχε προετοιμαστεί κατάλληλα  και ανταποκρίθηκε καλύτερα από άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή είχαν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου όπως κι όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονταν στη διαχείριση της κρίσης. Όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν πάρει σαφείς οδηγίες και είχε σχεδιαστεί ο τομέας δράσης κάθε οχήματος.

Από τη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα φαινόμενα ο Δήμος έβγαλε έναν στόλο 21 οχημάτων κάθε τύπου, τα οποία επιχειρούσαν σε όλη την έκτασή του με σκοπό τη διατήρηση των κεντρικών δρόμων, ανοιχτών. Από την πλευρά της, η Περιφέρεια συνέδραμε με δύο μηχανήματα που επιχειρούσαν στην Λεωφόρο Κύμης και στην Λεωφόρο Καραμανλή.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αχαρνών, όταν έπαυσαν τα έντονα φαινόμενα, υπήρξε ανασχεδιασμός των επιχειρησιακών διαδικασιών  σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών ώστε τα οχήματα να καλύψουν το σύνολο της έκτασης του δήμου. Ο κ. Σπ. Βρεττός τόνισε ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται μέχρι να ανοίξουν όλοι οι δρόμοι ενώ οι αλατιέρες θα ρίχνουν αλάτι στους δρόμους ώστε να διατηρηθούν ανοιχτοί για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης ο δήμαρχος Αχαρνών τόνισε ότι ήταν ελάχιστα και όσα εκδηλώθηκαν, αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Όπως είπε γνωρίζοντας από άλλες κρίσεις, το ενδεχόμενο να κοπεί το ρεύμα, βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία, από την προηγούμενη Παρασκευή, με το ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα. Παράλληλα, το προηγούμενο  διάστημα ο δήμος είχε φροντίσει μέσω της υπηρεσίας πρασίνου να κλαδέψει όλα τα δέντρα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Τέλος, ο κ. Σπύρος Βρεττός ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και όλο το προσωπικό που συνέβαλαν αποτελεσματικά και κάτω από αντίξοες συνθήκες στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ