• 213-2072300-2

Στη Βαρυμπόμπη ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας.


Στη Βαρυμπόμπη ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας.


Tις πυρόπληκτες περιοχές της Βαρυμπόμπης επισκέφτηκε την Τετάρτη  29 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Eduard Heger με τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Στη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών σε επίπεδο πρόληψης των πυρκαγιών, αλλά και στην αντιμετώπισή τους με άμεσο σχεδιασμό προγράμματος αναδάσωσης, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία των Σλοβάκων στον συγκεκριμένο τομέα καθώς το 42%  της χώρας τους καλύπτεται από αναδασωτέες περιοχές.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αχαρνών ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας για την επίσκεψή του,  καθώς και για τη διάθεση να διαθέσει την απαραίτητη τεχνογνωσία προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα και αποτελεσματικά οι αναδασώσεις. «Από την πρώτη στιγμή ως δήμος ζητάμε δύο πράγματα: Να ξεκινήσει η αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής και να υλοποιηθεί η αναδάσωσή της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρεττός.

Παράλληλα, οι  κύριοι  Βρεττός και Πατούλης ευχαρίστησαν τον κ. Heger, αλλά και τον υπουργό Γεωργίας κ. Vlčan και την Πρέσβη κ. Hricová για την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση που έδειξε η χώρα τους τις δύσκολες ώρες της πυρκαγιάς, συμβάλλοντας στην κατάσβεση με προσωπικό και μέσα.

Στην πολυπληθή σλοβακική αποστολή μετείχαν μεταξύ άλλων αξιωματούχων ο υπουργός Γεωργίας κ. Vlčan και η Πρέσβης της Σλοβακίας στη χώρα μας κ. Hricová, ενώ παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Στάθης Τοπαλίδης και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Σιδηρόπουλος.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ