• 213-2072300-2

Στο Δημαρχείο Αχαρνών ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ Παύλος Μαρινάκης

Δήμαρχος Αχαρνών_Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής

Στο Δημαρχείο Αχαρνών ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ Παύλος Μαρινάκης


Το Δήμο Αχαρνών επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής  Παύλο Μαρινάκη και από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, το βουλευτή Ανατολικής Αττικής Βασίλη Οικονόμου και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Αχαρνών- Θρακομακεδόνων Πέτρο Μαρίνη. Η αρχή έγινε από το Δημαρχείο Αχαρνών, όπου ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός και στελέχη της δημοτικής αρχής συζήτησαν με τους κ. Π. Μαρινάκη και Στ. Κονταδάκη  τα ζητήματα ασφάλειας στο Δήμο, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Αχαρνών έθεσε επί τάπητος τη μεταφορά των αστυνομικών υπηρεσιών στο εγκαταλειμμένο γυμνάσιο της Αυλίζας. Ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών ακόμα και με νομοθετική ρύθμιση ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που δεν επιτρέπουν την άμεση μεταφορά των υπηρεσιών. Παράλληλα, ο κ. Σπ. Βρεττός έθιξε το θέμα της ελλιπούς επάνδρωσης του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών και αναγνώρισε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου τα δύο τελευταία χρόνια ωστόσο χρειάζονται επιπλέον παρεμβάσεις. 

Στη συνέχεια, ο κ. Σπ. Βρεττός εστίασε στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, η οποία επλήγη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, θέτοντας δύο προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Αυτό της διάνοιξης των εξόδων διαφυγής κι αυτό της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής. Όπως τόνισε και τα δύο ζητήματα χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης ώστε να μην προκληθούν προβλήματα δεδομένου ότι πλέον δεν υπάρχουν δέντρα για να κρατήσουν τα ορμητικά νερά.

Το τρίτο θέμα που έβαλε στο τραπέζι ο Δήμαρχος Αχαρνών ήταν η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και του Ιστορικού Κέντρου, ενός εμβληματικού έργου με πολλαπλές θετικές επιδράσεις για την πόλη. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν και έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό οι διαδικασίες και έχουν απαλλοτριωθεί τα κτίσματα που βρίσκονται πέριξ του χώρου του Αρχαίου Θεάτρου, παρατηρούνται γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που εμποδίζουν την άμεση έναρξη του έργου».

Από την πλευρά του, ο κ. Π. Μαρινάκης τόνισε ότι τα ζητήματα που συζητήθηκαν πρόκειται να μεταφερθούν στα αρμόδια υπουργεία για να δοθούν λύσεις. «Ο Δήμος Αχαρνών είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής, με πολλές προοπτικές ανάπτυξης. Θέλουμε να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά. Θέλουμε πρωτίστως, να ακούσουμε τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και να δώσουμε λύσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θέμης Οικονόμου, και ο γραμματέας του δήμου, Γιάννης Δημητρακόπουλος. Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μαρινάκης μίλησε στους αντιδημάρχους, Μιχάλη Βρεττό, Νικόλαο Δαμάσκο, Δημήτρη Κωφό, Γιώργο Σιδηρόπουλο, Στάθη Τοπαλίδη, Γιώργο Πετάκο, Άγγελο Αραμπαντζή, Νικόλαο Ξαγοράρη, Χριστίνα Κατσανδρή και Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο.

Επόμενος σταθμός στην επίσκεψη ήταν το Κέντρο Ατόμων με ειδικές Ανάγκες (Κ.Α.Μ.Ε.Α) «Αρωγή», όπου τους υποδέχθηκε η Πρόεδρος Μαρία Μπούκη και η Πρόεδρος του Σωματείου Βίκυ Έλλιοτ. Η πρόεδρος του Κ.Α.Μ.Ε.Α ., Μαρία Μπούκη, μίλησε για την έναρξη λειτουργίας και της δεύτερης δομής, του Βαμβακάρειου Ιδρύματος, μετά από 7 χρόνια, η οποία λειτουργεί ως στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης. Η επίσκεψη στο Κέντρο ολοκληρώθηκε με την κοπή της Βασιλόπιτας και την ανταλλαγή ευχών.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ