• 213-2072300-2

Χιλιάδες συστημένες επιστολές για τον καθαρισμό οικοπέδων από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου


Χιλιάδες συστημένες επιστολές για τον καθαρισμό οικοπέδων από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου


Σχεδόν τέσσερις χιλιάδες (4.000) επιστολές έχει αποστείλει σε ιδιοκτήτες οικοπέδων η Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Αχαρνών προκειμένου να προβούν στον καθαρισμό τους από ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά, στα πλαίσια των μέτρων πυροπροστασίας με σκοπό την πρόληψη και την αποφυγή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή την ταχεία επέκτασή της.

Οι ιδιοκτήτες καλούνται εντός δέκα ημερών από την παραλαβή της επιστολής να ολοκληρώσουν τον καθαρισμό των οικοπέδων.

Διαδικασία προστίμων από τον Νόμο για τη μη συμμόρφωση

Οι δημότες, οφείλουν να γνωρίζουν επίσης ότι σύμφωνα με τον νόμο, ο Δήμος σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι ιδιωτικά οικόπεδα είναι ακαθάριστα, θα μπορεί να καθαρίζει ο ίδιος το εκάστοτε οικόπεδο, χωρίς να έχει γίνει περαιτέρω ενημέρωση.

Σ’ αυτή την περίπτωση όμως, επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου , σύμφωνα με την παρ. 1 του αρ. 94, περ. 26 εδάφ. Β’ του Ν. 3852/2010 (Α’ 87) και βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό.

Ο καθαρισμός των οικοπέδων, περιφραγμένων ή μη, αποτελεί πάγια υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών, και θα πρέπει να διατηρούνται καθαροί άνευ προηγούμενης ειδοποίησης από την υπηρεσία, ιδιαίτερα καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία των πολιτών για την ασφάλεια όλων μας, αλλά και για την προστασία του Περιβάλλοντος και της δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας.

 

 

 

 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ