• 213-2072300-2

Διαδικτυακή εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων και του Συλλόγου «Χορεσίβιος»


Διαδικτυακή εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων και του Συλλόγου «Χορεσίβιος»


Ο Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου “Χορεσίβιος” και το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών (Π.Κ.Θ.), με την ευκαιρία της επετείου από την υπογραφή του πρωτοκόλλου ανεξαρτησίας της Ελλάδος στις 3 Φεβρουαρίου 1830, διοργανώνουν ζωντανή διαδικτυακή παρουσίαση, με τίτλο:

 «Οι απίστευτες συγκυρίες και γεωστρατηγικές αντιπαραθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, που οδήγησαν στην ίδρυση του Ελληνικού κράτους»

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 19.00 με κύριο Ομιλητή τον Υποναύαρχο ε.α. Νικόλαο Σαΐτη ΠΝ.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Γιακουμάκης.

Της παρουσίασης θα ακολουθήσει ζωντανή συζήτηση με την συμμετοχή του ομιλητού, του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΝ και του Συγγραφέα Λαμπρινού Ευστ. Πλατυπόδη, Καθηγητή ΕΔιΠ της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθήνας.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι Σαρτζετάκης Εμμανουήλ (Χορεσίβιος) και Κανελλόπουλος Πέτρος (Π.Κ.Θ.)

Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Youtube από τούς συνδέσμους:

 (Κανάλι Χορεσίβιου(sad)  https://youtu.be/Y71zC8dW1xU

 (Κανάλι Π.Κ.Θ.(sad) https://youtu.be/0mFLO1fhszQ

Βιογραφικό Σημείωμα του Νικολάου Σαΐτη

Γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1958 στον Πειραιά. Από το 1959 μέχρι το 2007 έζησε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, όπου τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο. Από το 2007 κατοικεί μόνιμα στους Θρακομακεδόνες.

Το 1977 εισήλθε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και μετά από τέσσερα χρόνια αποφοίτησε ως Αξιωματικός, με τον βαθμό του Σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού. Στα επόμενα 35 χρόνια της καριέρας του υπηρέτησε όχι μόνο σε πλοία του Στόλου και Επιτελεία, αλλά και σε υψηλές θέσεις στο εξωτερικό, όπως αναπληρωτής Εθνικού Αντιπροσώπου στην έδρα του Ανώτατου Διοικητή των συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Βέλγιο και ως Ακόλουθος Αμύνης στην πρεσβεία της Ελλάδος στην Ιαπωνία. Το 2012 αποστρατεύτηκε από τις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού με τον βαθμό του Υποναυάρχου.

Το 2000 αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Είναι κάτοχος δύο διπλωμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών από την Σχολή Πολέμου του Ναυτικού και την Σχολή Εθνικής Αμύνης, στην Ναυτική και Υψηλή Στρατηγική αντίστοιχα.

Από το 1997 έως το 1999 διετέλεσε τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ επί θεμάτων γεωπολιτικών και οικονομικών αναλύσεων, ενώ από το 2011 είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ).

Είναι μέλος στο ΔΣ του Πνευματικού κέντρου Θρακομακεδόνων.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ