• 213-2072300-2

Εγκρίθηκε και δεύτερο εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αστυνομίας για τα σχολεία των Αχαρνών


Εγκρίθηκε και δεύτερο εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αστυνομίας για τα σχολεία των Αχαρνών


Με δεύτερο εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα, το οποίο έλαβε έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, "μπαίνει" η Δημοτική Αστυνομία Αχαρνών στα σχολεία της πόλης από το νέο σχολικό έτος. Μετά την πετυχημένη πορεία του προγράμματος «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια», η Δημοτική Αστυνομία με αρμόδιο αντιδήμαρχο τον Μιχάλη Βρεττό σχεδίασε και θα υλοποιήσει σε συνεργασία με το γραφείο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων, το πρόγραμμα " Οι φίλοι μας....Τα ζώα".  Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών  αναφορικά με τα ζώα συντροφιάς, η ενημέρωση σχετικά με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών απέναντι στα ζώα-κατοικίδια, η συνειδητοποίηση των αιτιών για την ύπαρξη αδέσποτων, η αγάπη προς τα ζώα εν γένει και η αναγνώριση των λανθασμένων συμπεριφορών. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προσαρμοσμένο στις μαθησιακές ανάγκες κάθε ηλικίας.

Το πρόγραμμα έχει διττό στόχο. Από την μία προωθεί την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των μαθητών, από την άλλη πλευρά την πρόληψη εγκατάλειψης ζώων, την προστασία των αδέσποτων και την προώθηση της υιοθεσίας. Σε ότι αφορά την δομή του προγράμματος, γίνεται αναφορά στα δικαιώματα των ζώων βάσει της Διακήρυξης (1978), έπειτα εξειδικεύεται η έννοια των ζώων συντροφιάς και γίνεται διάκριση αυτών σε δεσποζόμενα και αδέσποτα.

Με κατανοητό τρόπο, μεταφέρονται στους μαθητές οι υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη του κατοικίδιου, ενώ περιγράφεται και ο ρόλος των σκύλων βοήθειας / ζώων θεραπείας. Στη συνέχεια, οι μαθητές καλούνται να αναλογιστούν τα αίτια της ύπαρξης αδέσποτων ζώων γύρω μας, αλλά και ορθούς τρόπους αντιμετώπισης σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία. Κατόπιν, σημειώνεται η θανατηφόρα νόσος των ζώων – λύσσα – και ο βασικός τρόπος καταπολέμησής του μέσω του εμβολιασμού. Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με τις ημέρες υιοθεσίας που πραγματοποιούνται μέσω του Δήμου και με τις επίσημες εορτές των ζώων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο των εισηγήσεων είναι εναρμονισμένο με τις τελευταίες έρευνες  για τα ζώα συντροφιάς.

 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ