• 213-2072300-2

Ξεκίνησε η διαδικασία της Απογραφής Κτιρίων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή


Ξεκίνησε η διαδικασία της Απογραφής Κτιρίων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή


Ο Δήμος Αχαρνών ενημερώνει όλους τους δημότες πως πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΩΝ 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή σε όλη τη χώρα για την κάλυψη των εθνικών αναγκών και τη συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων.

Η απογραφή κτιρίων πραγματοποιείται λίγο καιρό πριν τη διεξαγωγή της Απογραφής Πληθυσμού, που θα διεξαχθεί το διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2021 και έχει ως σκοπό την καταγραφή του συνόλου των κτιρίων.

Κατά τη διαδικασία αποτυπώνονται στοιχεία όπως ο αριθμός ορόφων, η χρήση, η περίοδος κατασκευής, η προσβασιμότητα κ.α. Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν κρίνονται απαραίτητα για αποφάσεις της πολιτείας για τον αντισεισμικό σχεδιασμό, τις υποδομές, τις μεταφορές κ.α. , ενώ είναι απόλυτα εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για στατιστικούς λόγους.

Κατά τη διάρκεια της απογραφής κτιρίων οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτονται όλα τα κτίρια και καταγράφουν τα στοιχεία συμπληρώνοντας ερωτηματολόγιο σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ (Τομεάρχες) φέρουν ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ και τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 213-1352894,1352887,1352873,1352891,1352911 και στο email: census2021@statistics.gr 

Η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική, γιατί συμβάλλει στην βελτίωση ποιότητας ζωής, καθώς τα αποτελέσματά της αποτελούν οδηγό για την άσκηση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ