• 213-2072300-2

Λαμπρός ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στις Αχαρνές! Αναβίωσε το αυθεντικό μενιδιάτικο πανηγύρι


Λαμπρός ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στις Αχαρνές! Αναβίωσε το αυθεντικό μενιδιάτικο πανηγύρι


Με έμφαση στην παράδοση και στην αναβίωση του αυθεντικού μενιδιάτικου πανηγυριού με όλο το συνακόλουθο τελετουργικό, ολοκληρώθηκε ο τετραήμερος εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής από το Δήμο Αχαρνών.Βασικό κομμάτι των φετινών εκδηλώσεων αποτέλεσαν οι  πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου  οι οποίοι με τα χορευτικά τους μας ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός ήταν η αναβίωση του «Χορού των Γριζοφόρων» από το Λύκειο Ελληνίδων Αχαρνών στην κεντρική πλατεία, μπροστά στον ναό του Αγίου Βλασίου.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ΙΛΕΑ με την έκθεση «Μνήμες Νίκης και Ανδρέα Κολυβά» και  τον Όμιλο Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρήστος Τσεβάς» με την έκθεση «Σήκω νύφη να σε δούμε-Η γαμήλια Μενιδιάτικη φορεσιά» συμπλήρωσαν το «πάζλ» της παράδοσης η οποία ήταν διάχυτη στους εορτασμούς.  Από συγκίνηση και  νοσταλγία ξεχείλισε η  έκθεση του καταξιωμένου διεθνώς Μενιδιάτη εικαστικού Σπύρου Παπανίκα, ο οποίος παρουσίασε στο φουαγιέ του δημαρχείου έργα μαθητών του, τα οποία δώρισε προς αξιοποίηση στο Δήμο Αχαρνών. Συγκινητική ήταν και η στιγμή της βράβευσης των δύο μαθητριών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό για το Αρχαίο Θέατρο από το Δήμο Αχαρνών και το "ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ".

Επίσης, βασικό συστατικό των φετινών εκδηλώσεων ήταν οι γνωστοί τραγουδιστές που πλαισίωναν το πρόγραμμα που σχεδίασε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών και ο πρόεδρός της Γιάννης Νίκας. Οι Δημήτρης Γιώτης, Αλέκος Ζαζόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Γιαννιάς, Χρήστος Μενιδιάτης, Νίκος Μακρόπουλος, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Κώστας Σαφέτης και Μιχάλης Μαραγκάκης  απογείωσαν το κέφι και τη διασκέδαση.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων  ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός δήλωσε: “Το φετινό πανηγύρι έφερε στην πόλη μας την απαραίτητη εξωστρέφεια  μετά από τρία χρόνια αυστηρών μέτρων λόγω του κορονοϊού. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους κατοίκους και τους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους αυτό το κορυφαίο θρησκευτικό και πολιτιστικό γεγονός για τις Αχαρνές. Τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα ο οποίος χοροστάτησε τις κεντρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη,  τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, τους βουλευτές Νάσο Αθανασίου, Γιώργο Βλάχο, Βασίλη Οικονόμου, Πάνο Σκουρολιάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ν.Πέππα, τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, τον Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου, τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη , τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους που παραβρέθηκαν στους εορτασμούς και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η επιτυχία του Πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής είναι προϊόν των προσπαθειών των εργαζομένων στη ΔΗΚΕΑ και το Δήμο Αχαρνών γι΄αυτό θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την ουσιαστική συμβολή τους στη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Μερίδιο στην επιτυχία έχουν οι καλλιτέχνες που μας διασκέδασαν και φυσικά οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της πόλης μας που, γι΄άλλη μια φορά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου και λάμπρυναν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2023”.

 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ