• 213-2072300-2

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προσομοιωτική επιμόρφωση γονέων UpCare στον Δήμο Αχαρνών


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προσομοιωτική επιμόρφωση γονέων UpCare στον Δήμο Αχαρνών


Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η προσομοιωτική επιμόρφωση γονέων του ευρωπαϊκού προγράμματος UpCare σε γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Αχαρνών. Η εκπαίδευση αυτή αφορούσε τη σχολική βία και τη σχέση της με την έμφυλη βία και πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Αχαρνών. Η έμφυλη βία και ιδιαίτερα η βία κατά των γυναικών αποτελεί πλέον ένα μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα UpCare με τίτλο "Αναβάθμιση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως μέτρο Πρόληψης της έμφυλης βίας" είναι εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και το ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και ο Δήμος Αχαρνών είναι επίσημος εταίρος. Οι άλλοι εταίροι είναι οι Ethos HUB, Ορίζοντας: Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας και Fundación MUSOL.

Το UpCare μέσα από ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα 50 ωρών (10 επιμορφώσεις) έδωσε την ευκαιρία στους επαγγελματίες υγείας (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές κ.α.) του Δήμου Αχαρνών να επιμορφωθούν και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους, και κυρίως εκείνες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση και ανθεκτικότητα στην καθημερινή αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας. Περαιτέρω αποτέλεσε μια ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης και επιμόρφωσης σε νομικά και ψυχολογικά θέματα που αφορούν την έμφυλη βία. Στη συνέχεια οι “διαμεσολαβητές” επαγγελματίες υγείας που εκπαιδεύτηκαν μέσω του UpCare ανέλαβαν να επιμορφώσουν τους ενδιαφερόμενους γονείς. Το ίδιο πρόγραμμα θα εκπονηθεί και στην Ισπανία στην περιοχή της Valencia.

Κατά τη διάρκεια της προσομοιωτικής επιμόρφωσης αναπτύχθηκαν συνοπτικά οι παρακάτω 8 θεματικές ενότητες. Σημειώνεται ότι στα πλαίσια μιας πλήρους επιμόρφωσης αναμένεται να αφιερωθούν 2 ώρες σε κάθε ενότητα.

  • Αναπτυξιακά χαρακτηριστικά παιδιών 6-9 ετών
  • Αναπτυξιακά χαρακτηριστικά παιδιών 9-12 ετών
  • Συμπεριφορές παιδιών σχολικής ηλικίας με περιεχόμενο βίας για την ηλικιακή περίοδο 6 - 9 ετών
  • Συμπεριφορές παιδιών σχολικής ηλικίας με περιεχόμενο βίας για την ηλικιακή περίοδο 9 - 12 ετών
  • Αιτίες και Συνέπειες της Βίας στο σπίτι και το σχολείο
  • Πειθαρχία vs Τιμωρία: τι είναι πιο αποτελεσματικό;
  • Το παράδειγμα του γονέα
  • Το προφίλ του αποτελεσματικού γονέα

Στην προετοιμασία και διοργάνωση της επιμόρφωσης συμμετείχαν οι επαγγελματίες υγείας του Δήμου Αχαρνών (σε αλφαβητική σειρά) Βουγιούκα Φωτεινή, Δημογιάννη Άννα, Καραγιάννη Δόμνα, Καραδήμα Κωνσταντίνα, Κασωτάκη Αριστέα – Μαρία, Κετσετσίδου Χρύσα, Κουρτικάκη Αναστασία – Μαρία, Μπόθου Ευφροσύνη, Νικολαΐδου Μαρία, Σουλακέλλη Μαρία και Χαλκίδου Ελένη, υπό την καθοδήγηση της ψυχολόγου και προέδρου του Ethos-Hub Σοφίας Δρόσου, MSc. Στην επιμόρφωση επίσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Horizon και του Δήμου Αχαρνών.

Μέσα στον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί διαδραστικό υβριδικό εργαστήριο για τη σχολική και έμφυλη βία για γονείς. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το UpCare στην ιστοσελίδα https://www.upcare.gr/ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προγράμματος:

 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ