• 213-2072300-2

Ο πολιτισμός και η κοινωνική ευαισθητοποίηση στο επίκεντρο του Δήμου Αχαρνών το Σαββατοκύριακο 18- 19 Μαρτίου


Ο πολιτισμός και η κοινωνική ευαισθητοποίηση στο επίκεντρο του Δήμου Αχαρνών το Σαββατοκύριακο 18- 19 Μαρτίου


Ο πολιτισμός, η τοπική ιστορία, η τέχνη και η κοινωνική ευαισθητοποίηση αναδείχθηκαν το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου μέσα από εκδηλώσεις που στήριξε ή διοργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 18 Μαρτίου και την Κυριακή 19 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός τίμησε με την παρουσία του και παρακολούθησε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και ένα σημαντικό συνέδριο, με θέμα την καταπολέμηση της βίας.
Το Σάββατο 18 Μαρτίου ο συνδημότης μας, Καθηγητής Κοινωνιολογίας και μέλος της Ι.Λ.Ε.Α. Δρ. Ιωάννης Ιακωβίδης παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα «Μάριος- Δημήτριος Σουλούκος», το 8ο βιβλίο του, με τίτλο: «Αχαρναί άλλες εκφάνσεις της πόλης και "Αχαρνέων Αναμνήσεις". Ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός χαιρέτισε την εκδήλωση και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, συνεχάρη τον συγγραφέα και παλαιό καθηγητή του, για το σπουδαίο και μεγάλης ιστορικής αξίας σύγγραμμά του που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές των Αχαρνέων δημοτών.
Την εικαστική έκθεση της Μαρίας Δαμιανού «Η κλωστή της μνήμης» εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός το απόγευμα του Σαββάτου, 18 Μαρτίου. Εμπνευσμένη από το Αχαρναϊκό Κισσό και τη διαχρονική του παρουσία, η εικαστικός με τη συμμετοχή μελών της Φιλότεχνης Λέσχης και του Επισκηνίου, παρουσίασε μια σειρά πρωτοποριακών εικαστικών έργων.
Την παρουσίαση του νέου βιβλίου του πρώην Δημάρχου Σαρωνικού και υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Φιλίππου με τίτλο «Ανάλεκτα από τα χειρόγραφα Χρίστου Ν. Πέτρου Μεσογείτη (1909-1944)», παρακολούθησε την Κυριακή 19 Μαρτίου ο Δήμαρχος Αχαρνών,  στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαρωνικού.
Ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στη βία και την κακοποίηση δόθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην κατάμεστη αίθουσα  «Μάριος Δημήτριος- Σουλούκος» κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου «Ποτέ το θύμα δεν είναι μόνο ένα» που διοργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με την ομάδα «Γίνε Άνθρωπος» και με την υποστήριξη του CSI Istitute. Ο Δήμαρχος Αχαρνών, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τους έγκριτους επιστήμονες που τίμησαν με την παρουσία τους την πόλη μας και ενδυνάμωσαν τους δημότες παρέχοντάς τους χρήσιμη και έγκυρη πληροφόρηση.

 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ