• 213-2072300-2

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής


Με πλήθος λαμπρών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 11 Μαΐου οι εορτασμοί για τη Ζωοδόχο Πηγή. Για τέσσερις συνεχείς ημέρες όλοι οι συνδημότες μας απόλαυσαν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωφελών δομών του δήμου Αχαρνών ενώ παράλληλα τονώθηκε η τοπική αγορά και αυξήθηκε η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα του τόπου μας. Με έμφαση για άλλη μια χρονιά στην παράδοση, ο Δήμος αναβίωσε με επιτυχία το αυθεντικό πανηγύρι της πόλης, αξιοποιώντας πλήρως τους πολιτιστικούς του συλλόγους οι οποίοι με τα χορευτικά τους μας ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας   .

Ειδικότερα, η αυλαία άνοιξε την Τετάρτη 8 Μαϊου με χορούς και μελωδίες από όλη την Ελλάδα. Στην σκηνή που είχε στηθεί στην κεντρική πλατεία χόρεψαν διαδοχικά  το τμήμα παραδοσιακών χορών του Δήμου, τα χορευτικά σχήματα του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Αχαρνών “Άγιος Κωνσταντίνος”, του συλλόγου Παραδοσιακή Αναβίωση-Αχαρναϊκή Κληρονομιά και του Κέντρου Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών “Χορού Ενθύμησης”. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε  το Δημοτικό Ωδείο “Μιχάλης Μενιδιάτης” που ταξίδεψε το ακροατήριο στον χρόνο, με τραγούδια άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία και την ταυτότητα των Αχαρνών. Ο διακεκριμένος ερευνητής του ελληνικού τραγουδιού Κώστας Μπαλαχούτης είχε αναλάβει να προλογίσει τα τραγούδια και να προετοιμάσει κατάλληλα το κοινό για τα κομμάτια που άκουγε. Στο τέλος της βραδιάς, ο γνωστός ρεμπέτης Γιάννης Λεμπέσης με την μελωδική φωνή του χάρισε αξέχαστες στιγμές στους λάτρεις της ρεμπέτικης μουσικής.

Τη δεύτερη βραδιά των εκδηλώσεων εμφανίστηκαν  τα χορευτικά του Συλλόγου Γυναικών Θρακ/νων, του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς», του Συλλόγου Πελοποννησίων Αχαρνών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», του Συλλόγου Θεσσαλών Αχαρνών και του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου Αχαρνών «Ο Κόκκινος Μύλος», ενώ το καλλιτεχνικό σκέλος της βραδιάς είχε αναλάβει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης από τις Αχαρνές, Κυριάκος Παπαδόπουλος με την ορχήστρα του και ο τραγουδιστής Δημήτρης Γιώτης. Ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, η βραδιά ξεκίνησε ως είθισται κάθε χρόνο με τη βράβευση από τον Δήμο και το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ, των μαθητριών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό για το Αρχαίο Θέατρο. Τα χορευτικά είχαν αναλάβει το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αχαρνών, η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, η  Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής  « Ο Καπετάν Ευκλείδης» και ο Σύλλογος Κρητών Αχαρνών. Τη βραδιά απογείωσε ο Νίκος Κουρκούλης με την ερμηνεία του σε νέες και παλιές επιτυχίες!

Η αυλαία έπεσε πανηγυρικά το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαϊου, με παραδοσιακό γλέντι μέχρι πρωίας στην πλατεία δημαρχείου, με δύο καταξιωμένους  λαϊκούς ερμηνευτές, τον Ματθαίο Γιαννούλη και την Τζένη Κατσίγιαννη με την ορχήστρα τους.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός μετά το πέρας των εκδηλώσεων ευχαρίστησε θερμά  όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για την άρτια διοργάνωση του φετινού πανηγυριού, όλους τους καλλιτέχνες και τους πολιτιστικούς συλλόγους για τη συμμετοχή τους αλλά και όσους τίμησαν  τις εκδηλώσεις με την παρουσία τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας  Σοφία Ζαχαράκη, οι βουλευτές Στέλιος Πέτσας, Βασίλης Οικονόμου, Στέλιος Φωτόπουλος, Γιώργος Καραμέρος, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βασιλική Καβαλλάρη, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης  Δαμάσκος, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, αντιδήμαρχοι και πλήθος κόσμου.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ