• 213-2072300-2

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 26ο παιδικό φεστιβάλ "Μάριος Δημήτριος Σουλούκος"


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 26ο παιδικό φεστιβάλ "Μάριος Δημήτριος Σουλούκος"


Με μεγάλη επιτυχία, επαινετικά λόγια για τη διοργάνωση και το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού ολοκληρώθηκε το 26ο Παιδικό Φεστιβάλ "Μάριος Δημήτριος Σουλούκος", το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 18 Ιουνίου, στα ανοιχτά θέατρα των Αχαρνών (Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και Θέατρο «Σοφοκλή») όπως και στην αίθουσα εκδηλώσεων όταν ο καιρός ήταν άστατος.

Για δεκαπέντε ημέρες τα παιδιά των σχολείων του Δήμου, μαθητές και μαθήτριες σχολών  ξεδίπλωσαν το ταλέντο, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους κερδίζοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα και γεμίζοντας με αισιοδοξία, χαρά και ελπίδα.όλους όσοι τους παρακολούθησαν. Θέατρο, χορός και μουσική σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που αποτελεί πλέον θεσμό για τις Αχαρνές.

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ άνοιξαν τα  Χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Αχαρνών.Η σκηνή του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» γέμισε με Ελλάδα: Παραδοσιακές φορεσιές και χοροί που ζωντάνεψαν την παράδοση.

Τη δεύτερη ημέρα, το φεστιβάλ συνεχίστηκε με τις ομάδες Zumba Kids, Zumba εφηβικό, Zumba zin instructor και παραδοσιακών χορού του Συλλόγου της Αγίας Παρασκευής. Το Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών που ταξίδεψε το κοινό από την κλασσική έως την λαϊκή μας μουσική καθώς και τη Σχολή Χορού - Μπαλέτου DUENTE.Αυτή η γιορτή για τη δημιουργικότητα των παιδιών και των νέων, αυτή η γιορτή ελεύθερης έκφρασης και τέχνης είναι ένας σημαντικός θεσμός για την πόλη μας.

Την τρίτη ημέρα του 25ου παιδικού φεστιβάλ «Μάριος-Δημήτριος Σουλούκος», τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά της "Αρωγής" και του Βαμβακάρειου Ξενώνα  που έδωσαν τη δική τους ξεχωριστή θεατρική παράσταση και κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα του κοινού. Ακολούθησαν οι μαθητές της προτύπου Σχολής Μπαλέτου Φλώρας Μουστάκη και της Σχολής χορού THE DANCE CLUB.

Μοναδικές στιγμές, γεμάτες από την πλούσια παράδοση της χώρας μας, έζησαν όσοι παρακολούθησαν την 4η μέρα του 26ου παιδικού φεστιβάλ "Μάριος Δημήτριος Σουλούκος". Οι χορευτικές ομάδες του 5ου ,10ου,18ου και 22ου Δημοτικού, υπό την επιμέλεια των χοροδιδασκάλων Αναστάσιου και Σωτήρη Καλατζή απέδωσαν με πιστότητα και περίσσια υπερηφάνεια χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Ακολούθησαν το 26ο & 29ο Δημοτικό με παραδοσιακούς χορούς υπό την καθοδήγηση του Χοροδιδασκάλου Φάνη Μεντή.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση βιβλίου από τα παιδιά με τίτλο: "Ιστορίες του δάσους ".

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την πέμπτη ημέρα της διοργάνωσης με τη Σχολή Χορού Dance Moments, Κόκκινου Μύλου και το 13ο Δημοτικό Σχολείο που παρουσίασε τη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: «Χορέψετε, χορέψετε, τραγούδια μη λυπάστε…

Την 6η μέρα του παιδικού φεστιβάλ οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, για πρώτη φορά στα χρονιά, στο Θέατρο "Σοφοκλής" στον Κόκκινο Μύλο. Τα παιδιά του 14ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών συγκίνησαν τον κοινό με την Θεατρική παράσταση «Οι Όρνιθες» και τα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου μας ταξιδέψανε με τις νότες τους. Επίσης, οι μαθητές της Σχολής Χορού BAILAR CON MARIA εντυπωσίασαν με τις εξαίρετες φιγούρες τους. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε η ετήσια καλοκαιρινή γιορτή των παιδικών σταθμών στην πλατεία Δημαρχιακού Μεγάρου.
Το 26ο παιδικό φεστιβάλ "Μάριος Δημήτριος Σουλούκος'" μετέδωσε σε συντελεστές και θεατές ελπίδα, συγκίνηση, χαρά. Στις εκδηλώσεις της 7ης ημέρας πρωταγωνίστησαν οι μαθητές του 24ου δημοτικού με την αποχαιρετιστήρια γιορτή τους και της σχολής χορού BAILAR CON MARIA.
 
Η 8η μέρα του φεστιβάλ, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1oυ Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών γέμισαν με το φως, την ενέργεια και τη δημιουργικότητά τους το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» με την Μουσικοθεατρική παράσταση "Ο τόπος μου είναι μαγικός".
Τα παιδιά εισέπραξαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου που βρέθηκε στο θέατρο ενώ μεταξύ των θεατών ήταν ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός και ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Μενιδιάτης που παρακολούθησαν την εξαιρετική προσπάθεια παιδιών και εκπαιδευτικών.
Η 9η μέρα του φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών και στα Εκπαιδευτήρια «Σύγχρονη Παιδεία». Με την κωμωδία του Αριστοφάνη "Οι Όρνιθες" και την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών απέδειξαν, για άλλη μια ημέρα, ότι γίνεται σπουδαία δουλειά από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του τόπου μας.
Τη 10η μέρα το τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής των Μοντεσσοριανών Σχολείων, το 12ο Δημοτικό με το πολυθέαμα «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και στην Κύπρο» και τα τμήματα μπαλέτου της ΔΗ.Κ.Ε.Α. πρόσφεραν στους θεατές ένα μοναδικό και εξαιρετικό θέαμα.
Την 11η μέρα το 26ο Παιδικό Φεστιβάλ «Μάριος Δημήτριος Σουλούκος» φιλοξένησε το τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής των Μοντεσσοριανών Σχολείων, το 12ο Δημοτικό με το πολυθέαμα «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και στην Κύπρο» και τα τμήματα μπαλέτου της ΔΗ.Κ.Ε.Α. πρόσφεραν στους θεατές ένα μοναδικό και εξαιρετικό θέαμα.
 
Οι εκδηλώσεις της 12ης ημέρας του 26ου παιδικού φεστιβάλ "Μάριος Δημήτριος Σουλούκος" διέθεταν χορό, θέατρο και έναν αγαπημένο Μενιδιάτη ηθοποιό, τον Μελέτη Ηλία. Τα παιδιά του 3ου και του 10ου Δημοτικού καθώς και των τμημάτων μπαλέτου της ΔΗΚΕΑ μοίρασαν απλόχερα το ταλέντο τους και εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
Ο γνωστός πρωταγωνιστής συνεχάρη τους συντελεστές για τις εξαιρετικές παραστάσεις που παρουσίασαν εισπράττοντας με τη σειρά του την αγάπη των παιδιών. Μεταξύ των θεατών η αντιδήμαρχος Χριστίνα Κατσανδρή, δημοτικοί σύμβουλοι και ο σχολικός σύμβουλος κ. Πατρινόπουλος.
 
Η 13η και 14η μέρα του φεστιβάλ "ανήκαν" στους λιλιπούτειους μαθητές του Βρεφονηπιακού Σταθμού – Νηπιαγωγείου ¨Ο Κόκκινος Μύλος¨ που παρουσίασαν τις θεατρικές παραστάσεις "ΟΔΥΣΣΕΙΑ¨ και ¨Τα ρούχα του Βασιλιά¨.
Το 26ο παιδικό φεστιβάλ "Μάριος Δημήτριος Σουλούκος" έκλεισε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο από το 11ο Δημοτικό Σχολείο και τη Μουσικοθεατρική παράσταση: "11 τμήματα μαζί, ο Πλούτος και η Μουσική" και τη Σχολή Μπαλέτου-Χορού Χριστίνα Κώνστα. Δίπλα στα παιδιά βρέθηκε ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Ξανθόπουλος, που τραγούδησε γι΄αυτά και τους απένειμε τους επαίνους της συμμετοχής,
Με αφορμή την ολοκλήρωση του παιδικού φεστιβάλ ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, τη Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς όπως και τη ΔΗΚΕΑ, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του καθώς πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα του λεκανοπεδίου που προάγει τον πολιτισμό και δίνει τη δυνατότητα στη νέα γενιά να εκφραστεί και να ξεδιπλώσει το ταλέντο της.

 

 
 
 

 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ