• 213-2072300-2

Ψηφιακή μαστογραφία από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αχαρνών και τη ΔΗΚΕΑ


Ψηφιακή μαστογραφία από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αχαρνών και τη ΔΗΚΕΑ


Τη δυνατότητα προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού μέσω ψηφιακής μαστογραφίας, σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 ετών, προσφέρουν για ακόμα μια φορά τα ΚΕΠ Υγείας, του Δήμου Αχαρνών και η ΔΗΚΕΑ θέτοντας σε προτεραιότητα την υγεία της γυναίκας. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο Κέντρο Μαστού, στα Άνω Πατήσια (Τίρυνθου2) .

Η μετακίνηση προς και από το κέντρο εξέτασης θα γίνει με πούλμαν που θα αναχωρήσουν στις 08:30 από το πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Αρχαίου Θεάτρου και Λιοσίων. Κάθε φορά, θα υπάρχει δυνατότητα εξέτασης δεκαπέντε γυναικών ενώ τα έσοδα από την συμβολική χρηματική συνεισφορά των πέντε ευρώ, θα διατεθούν υπέρ του Συλλόγου Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» το οποίο θα αναλάβει την εκτύπωση και την αποστολή των αποτελεσμάτων.

Το πρόγραμμα εξέτασης ακολουθεί τα επίσημα πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τα οποία, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει παρέλθει ένα έτος από την διεξαγωγή της τελευταίας μαστογραφίας. Η πρόσκληση για ψηφιακή μαστογραφία δεν απευθύνεται σε γυναίκες που ήδη πάσχουν ή έχουν εμφανίσει στο παρελθόν καρκίνο μαστού. Οι εξεταζόμενες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την παλιά μαστογραφία τους και να φορούν μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να μη ξεχάσουν την αστυνομική τους ταυτότητα. Η ανάγκη επανεξέτασης προσδιορίζεται στους 18-24 μήνες.

Η πρόληψη σώζει ζωές: Ο καρκίνος του μαστού είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό ιάσιμος εάν διαγνωστεί και εντοπιστεί εγκαίρως. Ο Δήμος Αχαρνών στέκεται πάντα στο πλευρό των γυναικών και στοχεύει στη εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέσων για τη διασφάλιση της υγείας τους.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στα τηλέφωνα:210-2400850, 210-2478507.


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ