• 213-2072300-2

Στο Τρισάγιο της ΙΛΕΑ για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς Μενιδιάτες, Χασιώτες και Σαρακατσάνους ο Δήμαρχος Αχαρνών


Στο Τρισάγιο της ΙΛΕΑ για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς Μενιδιάτες, Χασιώτες και Σαρακατσάνους ο Δήμαρχος Αχαρνών


Πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου, στην Αγία Τριάδα στην Πάρνηθα, το ετήσιο τρισάγιο της ΙΛΕΑ, Πολιτιστικών και Κοινωνικών φορέων στην μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς (23/7/1944)  Μενιδιατών, Χασιωτών & Σαρακατσάνων.

 Οι δεκαεπτά (17) εκτελεσθέντες βοσκοί είχαν τα ποίμνιά τους πάνω στην Πάρνηθα και εκτελέστηκαν  ως αντίποινα από τους Γερμανούς διότι οι Γερμανοί δεν μπόρεσαν να βρουν τους δράστες της εκτέλεσης του κατοχικού Γερμανού φρούραρχου στο Κακοσάλεσι (Αυλώνα) και απασχολούσαν για αυτό αναποτελεσματικά 3.000 Γερμανούς στρατιώτες πάνω στην Πάρνηθα, στερώντας τα Γερμανικά μέτωπα από στρατιώτες.

Παρούσα στο ετήσιο μνημόσυνο όπως και πέρυσι η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός έδωσε το "παρών" συνοδευόμενος από  μέλη της δημοτικής αρχής  και στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κ. Ζαχαράκη για την παρουσία της και φυσικά αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της ημέρας για τις Αχαρνές.

«Ημέρα ιδιαίτερη, γεμάτη συγκίνηση η σημερινή: Στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, στην Πάρνηθα τελέστηκε το καθιερωμένο πια Τρισάγιο στη μνήμη των Μενιδιατών, Χασιωτών, Σαρακατσάνων προγόνων μας που εκτελέστηκαν στη γερμανική κατοχή. Ανέκαθεν οι Μενιδιάτες ήταν μπροστάρηδες στην υπεράσπιση της Πατρίδας μας, μάχονταν για τα ιερά και τα όσια, για την ελευθερία. Αξίες που οφείλουμε και εμείς να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές. Ευχαριστώ την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκηi που μας τίμησε με την παρουσία της και βέβαια την ΙΛΕΑ και όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους των Αχαρνών για τη συμμετοχή τους στο σημερινό μνημόσυνο.».

 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ