• 213-2072300-2

Ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Μαρτίου το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με τη συμμετοχή σχολείων και καλλιτεχνών


Ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Μαρτίου το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με τη συμμετοχή σχολείων και καλλιτεχνών


Σχολεία από τις Αχαρνές, την Καλλιθέα και την Αργολίδα άνοιξαν την αυλαία του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος - Αχαρνές 2023. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης κόμικς «Οι Ηλέκτρες του Κόσμου» του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» και της μαθητικής δράσης «Όταν τα κόμικς συναντούν το αρχαίο θέατρο». Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος έχει Πανελλήνιο χαρακτήρα και σκοπός του είναι μεταξύ άλλων, η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών μέσα από την κατανόηση της σημαντικότητας του μνημείου την εποχή που αυτό λειτούργησε.

Το 5ο μαθητικό φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος συνεχίζει έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό που είχε διακοπεί προσωρινά λόγω της υγειονομικής κρίσης και επιστρέφει με φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες και προσεγγίσεις  περί του Αρχαίου Δράματος. Σκοπός του, μεταξύ άλλων, είναι η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών μέσα από την κατανόηση της σημαντικότητας του μνημείου την εποχή που αυτό λειτούργησε.

Στο πλαίσιο του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας και το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με σχολεία απ΄όλη την Ελλάδα και φυσικά τον Δήμο Αχαρνών, έχουν ετοιμάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει θεατρικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις αρχαίου δράματος αλλά και δράσεις που αναδεικνύουν τη λειτουργία του αρχαίου θεάτρου "Κάθε βήμα πολιτισμού είναι ένα βήμα προόδου, πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά τα παιδιά, τους μαθητές, τα σχολεία μας", ανέφερε στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ράπτης, οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, η πρόεδρος του "ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ" Μαρία Μίχα,η επιμελήτρια της έκθεσης "Ηλέκτρες του Κόσμου" Καλλιόπη Λιαδή, η προϊσταμένη στης Εφορείας αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Χριστίνα Μερκούρη, η αντιδήμαρχος Παιδείας Χριστίνα Κατσανδρή, ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών Δημήτρης Κωφός, ο αντιδήμαρχος τοπικής ανάπτυξης Άγγελος Αραμπατζής, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Γιάννης Νίκας, ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Γιάννης Μίχας, η πρόεδρος του ΕΟΣ Αχαρνών Εύα Μπάλλιου δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Το φεστιβάλ που διοργανώνεται από τα Τμήματα Αρχαιολογίας & Ιστορικής έρευνας και Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ και τη ΔΗΚΕΑ διαρκεί έως τις 7 Απριλίου και πραγματοποιείται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων "Μάριος Δημήτριος Σουλούκος".

 

 

 


Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ