• 213-2072300-2

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή δρόμων σε Αγία Παρασκευή, Μπόσκιζα και Πανόραμα


Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή δρόμων σε Αγία Παρασκευή, Μπόσκιζα και Πανόραμα


Δρομολογείται με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό και τον ανάδοχο εργολάβο η κατασκευή δρόμων στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, του Πανοράματος και της Μπόσκιζας,προϋπολογισμού άνω των 3 εκ. ευρώ από πόρους της Περιφέρειας. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο οδοποιίας για τον Δήμο, με στόχο την οδική αναβάθμιση, τη βελτίωση και συμπλήρωση του εσωτερικού οδικού δικτύου των εν λόγω περιοχών του Δήμου.

Το συνολικό μήκος των δρόμων που πρόκειται να κατασκευαστούν, υπολογίζεται στα 9.275,00 μέτρα και στα προβλεπόμενα έργα περιλαμβάνονται εργασίες κατασκευής βάσης, υπόβασης, κρασπεδορείθρων, όπου απαιτούνται, καθώς και εργασίες ασφαλτόστρωσης. Επίσης περιλαμβάνονται  εργασίες διανοίξεων (καθαίρεση και ανακατασκευή μαντρών) καθώς και η  πλακόστρωση των πεζοδρομίων. Η τελετή υπογραφής της σύμβασης έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκου Πέππα, του Αντιπεριφερειάρχη Αν.Αττικής Θανάση Αυγερινού και της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Ευρώπης Κοσμίδη.

Στη σπουδαιότητα του έργου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός δηλώνοντας μεταξύ άλλων: "Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την πόλη μας το οποίο επιβεβαιώνει τη θέλησή μας να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και νέο οδικό δίκτυο. Ευχαριστώ τον κ. Πατούλη ο οποίος αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή του και ελπίζω σύντομα να συναντηθούμε για να προχωρήσουν και άλλα έργα στον Δήμο μας”.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε, ότι για την Περιφέρεια, η δημιουργία ενός ασφαλούς οδικού δικτύου, είναι ένας εκ των στρατηγικών της στόχων, ενώ αναφερόμενος σε περιοχές που έχουν πληγεί κατά το παρελθόν από καιρικά φαινόμενα, επισήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο η φροντίδα να αποκατασταθούν πλήρως οι φθορές που έχουν υποστεί οι υποδομές του οδικού δικτύου.
Επιπλέον, ο κος Πατούλης επισήμανε: «Σήμερα, με την υπογραφή του Δημάρχου Σπ. Βρέττου και ενός έμπειρου αναδόχου, εκκινεί η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, το οποίο αφορά ένα βασικό αγαθό: την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των κατοίκων στις καθημερινές μετακινήσεις τους. Παράλληλα, όμως επιβεβαιώνουμε ότι Περιφέρεια και Δήμοι με συνεννόηση και προγραμματισμό μπορούν να πετύχουν πολλά. Από την πλευρά μου, διατυπώνω για ακόμη μια φορά τον σαφή προσανατολισμό μου στην υλοποίηση έργων ουσίας και διαβεβαιώνω την διαρκή προσπάθεια έμπρακτης στήριξης των Δήμων της Αττικής μας με κάθε δυνατότητα από τα εργαλεία χρηματοδότησης, προκειμένου να επιτύχουμε αυτό που επιθυμούμε όλοι: μια καλύτερη καθημερινότητα στις πόλεις, με ασφάλεια και ευημερία».

 
Φόρμα αναζήτησης

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΗΠΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ